СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Обезбедена посебна сметка за граѓаните со низок доход кои не се најдоа на листата за финансиска поддршка

На денешната своја седница Владата донесе Одлуката за дополнување на Одлуката за отворање на посебна наменска сметка за лицата кои не ги ажурирале податоците до законски предвидениот рок и кои заради тоа не се најдоа на листата за финансиска поддршка на граѓани.

Во оваа категорија на граѓаните, спаѓаат лицата со низок доход, корисници на пензија, корисници на право на социјална сигурност на стари лица, млади лица, самохрани родители, деца без родители и родителска грижа, уметници и други лица кои вршат дејност во културата, филмски работници и естрадни уметници.

Поврзани вести

Скопје Мериот хотел одбележува 5 години постоење

Се очекуваат поповолни состојби во преработувачката индустрија и зголемување на бројот на вработени

Берта Китинска

Недела неработен ден – Трговските објекти ќе работат една смена и ќе уплаќаат 2% од приходите во недела за изградба на градинки, работниците ќе добиваат 100% повисока дневница

Влатко Зорба