Стандард
ЕКОНОМИЈА

Од идната недела ќе се исплаќаат депозитите од Еуростандард банка до 30.000 евра

Од следната недела треба да започне исплатата на депозитите во Еуростандард банка, на која и беше одземена дозволата за работа, информираат од Фондот за осигурување на депозити за Телма.

Од таму велат дека очекуваат наскоро стечајниот управник да го достави списокот на физичките и правните лица депоненти.

Исплатата ќе се врши преку четири банки, а максималниот износ, колку што е пропишан, може да биде само до 30.000 евра, додека оние кои имаат над 30.000 евра во пропаднатата банка, депозитите ќе ги чекаат од стечајната маса.

Поврзани вести

На 117 компании одобрени им се средства од втората бескаматна кредитна линија „Ковид 2“

Собранието го одобри финасискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги за 2020 година

Stefanija Kuzmanovska

Влада: Податоците за раст на индустриското производство што ги објави ДЗС се потврда за стабилниот и одржлив раст на земјава

msp-admin