СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

„Стентон градба“ ќе гради градинка во Прилеп за над 2,16 милиони евра

Друштво за производство, промет и услуги СТЕНТОН ГРАДБА ДОО с.Долно Оризари, Битола го доби тендерот вреден 133,267,179 денари 2,166,946 евра од ЕЛС – Општина Прилеп за ИЗГРАДБА НА ДЕТСКА ГРАДИНКА (Развојна програма).

На сајтот на е-набавки за тендерот се добиени 7 понуди, од кои највисоката добиена е 159.056.156,63 денари, додека најниската 114.079.078,07.

Поврзани вести

Влада: Минималната плата ќе продолжи да расте, обвинувањата на КСС се неосновани

Влатко Зорба

Шкријељ: Како влада покажавме дека со сите мерки за вработување го намаливме процентот на невработеност

Берта Китинска

Димковски го образложи буџетот за 2020-та: Наша цел е да создадеме модерно и конкурентно земјоделско производство

Влатко Зорба