СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Вонредна ревизија на индексот ОМБ

На 26.02.2021 година Комисијата за берзански индекс изврши вонредна ревизија на индексот ОМБ.

Согласно Методологијата за пресметување на Индексот на обврзници на Македонската Берза ОМБ, Комисијата за берзански индекс определи дека следните обврзници ќе бидат елементи на ОМБ: Обврзниците за денационализација-Единаесетта емисија (RMDEN11), Обврзниците за денационализација-Дванаесетта емисија (RMDEN12), Обврзниците за денационализација-Тринаесетта емисија (RMDEN13), Обврзниците за денационализација Четиринаесетта емисија (RMDEN14) Обврзниците за денационализација – Петнаесетта емисија (RMDEN15), Обврзниците за денационализација-Шеснаесетта емисија (RMDEN16), Обврзниците за денационализација-Седумнаесетта емисија (RMDEN17), Обврзниците за денационализација-Осумнаесетта емисија (RMDEN18) и Обврзниците за денационализација-Деветнаесетта емисија (RMDEN19).

Датум на имплементација на извршената ревизија, односно датумот од кој ќе отпочне да се пресметува индексот по новиот состав е 01.03.2021 година.

Следната редовна ревизија на индексот е на 15.06.2021 година.

Поврзани вести

Осигурителните компании кои оствариле добивка лани да не делат дивиденда, бара АСО

Влатко Зорба

Димковски: Трипуновски тотално ги извртува информациите за повратот на персоналниот данок на доход за земјоделците

Влатко Зорба

Бизнисмените со пет барања до министерката Ангеловска

msp-admin