Стандард

Индекс

ЕКОНОМИЈА

С.Македонија најдобра во регионот според Индексот на економски слободи на „Херитиџ“

Влатко Зорба
Економијата на Северна Македонија, според степенот на економски слободи, е најдобра во регионот, се вели во извештајот за 2021 година на „Херитиџ“ фондацијата. Според индексот...
ЕКОНОМИЈА

Вонредна ревизија на индексот ОМБ

Влатко Зорба
На 26.02.2021 година Комисијата за берзански индекс изврши вонредна ревизија на индексот ОМБ. Согласно Методологијата за пресметување на Индексот на обврзници на Македонската Берза ОМБ,...