СТАНДАРД life
Храна

Меки и сочни шницли од рерна

За подготовка на шницли по рецептот кој го објави инстаграм страната „zalogaj_mr“ не ви треба многу време бидејќи се прават брзо и лесно, а останатото го прави рерната.

Изберете свински врат бидејќи тоа парче месо гарантира дека нема да добиете сув, туку сочен стек.

Состојки:

* 6 шницли од свински врат,
* зачини и малку брашно,
* една голема главица кромид,
* 3 моркови,
* 300 мл варени домати,
* 300 мл вода,
* 2 чешниња лук,
* малку масло за пржење

Подготовка:

Зачинете го месото, валкајте го во брашно и кратко пропржете го на масло од двете страни. Кромидот се сечка на крупно, се ренда морковот, па се пржи во маслото каде што се пржело месото.

Кога ќе омекнат кромидот и морковот, вратете ги шницлите во тавата, покријте ги со домати и вода, зачинете по вкус, покријте со фолија и печете во рерна загреана на 200 степени еден и пол до два часа.

Пирето од компири е идеално како додаток на ова јадење.

На здравје!

Поврзани вести

Печено пилешко на селски начин

Radmila Tasevska

Готвачка откри јадења кои никогаш не би ги нарачала за појадок

Radmila Tasevska

Спас за РАЗЛАДУВАЊЕ! Портокалов шејк ве враќа во живот

Urednik