Стандард
КОМПАНИИ

Економијата на Велика Британија страда од најголемиот колапс во последните 300 години (инфографик)

Економијата на Велика Британија порасна двојно побрзо во четвртиот квартал од очекуваното, испраќајќи година во која е забележан најлош пад од 1709 година, според Блумберг.

БДП порасна за 1% во споредба со третиот квартал, благодарение на бумот во градежништвото и државните трошоци.

Ова спречи ризик од втора рецесија на почетокот на оваа година, но за целата 2020 година колапсот беше 9,9% – најголем од „Great Frost“, кој уби жртви низ цела Европа.

Поврзани вести

Рудник САСА обезбеди 200 таблет компјутери за учениците во Македонска Каменица

msp-admin

Нето добивката на Tesla не доаѓа само од продажба на автомобили

Влатко Зорба

Помалку од милион невработени во САД побараа помош за прв пат од почетокот на пандемијата

msp-admin