СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Хуавеј е прогласен од Gartner Peer Insights за избор на купувачите за 2020 за Центарот за податоци и клауд мрежи кој доби највисоки оценки

Хуавеј, водечки глобален снабдувач на инфраструктура и паметни уреди за информатичко комуникациската технологија (ИКТ), е возбуден да го сподели фактот дека CloudFabric мрежен центар на податоци (DCN) на Хуавеј е прогласен од страна на Gartner Peer Insights за избор на купувачите за 2020. Хуавеј има високи 4,9/5 ѕвезди заклучно со ноември 2020 година, рангирајќи се на првото место меѓу речиси 20 продавачи.

Од ноември 2020 година, CloudFabric на Хуавеј доби повратни информации од клиенти од различни индустрии ширум светот, опфаќајќи производи и решенија како што се CloudEngine сериски прекинувачи на центарот за податоци, iMaster NCE-Fabric – автономен систем за управување и контрола на DCN (мрежна комуникација со податоци) и Хуавеј iMaster NCE- FabricInsight – интелигентна платформа за анализа дизајнирана за мрежни комуникации со податоци. Во карактеристики на производот, интеграција и распоредување и категориите за услуги и поддршка, Хуавеј доби високи оценки од клиенти во различни индустрии како што се финансии, интернет, превозници и јавни услуги.

“Нашите оддели користат прекинувачи на Хуавеј, а филијалата исто така го избира Хуавеј. Прекинувачот воопшто не не разочара, неговата технологија е од прва класа и неговите функции се многу стабилни”- одговор од менаџер на финансиски производи.

„Висококвалитетен прекинувач и услуги! Решение за автономно управување со мрежата е многу импресивно, ние веќе распоредуваме AC-DCN контролер, тој навистина ја подобрува стандардизацијата и ефикасноста на управувањето со мрежата. Исто така го распоредивме нивниот мрежен анализатор FabricInsight, стотици мрежни дефекти помогнаа во брзо лоцирање во текот на годишниот период“- информации од инженер за О&М во државната администрација.

„Чест ни е што ја добивме оваа разлика уште еднаш, со највисок рејтинг (4,9 / 5) и признание од глобалните клиенти. Благодариме на сите што ни дадоа повратни информации за Gartner Peer Insights“, рече Леон Ванг, претседател на Центарот за мрежни податоци на Хуавеј. „Во иднина, ние ќе останеме посветени на исполнување на барањата на клиентите и континуирано иновирање, обезбедувајќи производи и решенија што ги препознаваат клиентите и притоа да помогнеме да се забрза нивната дигитална трансформација”.

Хуавеј CloudFabric опслужува над 9200 претпријатија во повеќе од 140 земји. Довербата на клиентите произлегува од континуираната иновација на Хуавеј и водечката позиција во мрежната комуникација со податоци.

– Во 2020 година, Хуавеј го објави целосно новиот CloudFabric 2.0 Solution. Врз основа на отворена архитектура, ова решение може да се поврзе со повеќе клауди и е компатибилно со уредите од повеќе продавачи, намалувајќи ги оперативните трошоци (OPEX) за 28%. Интелигентната и без загуба мрежа со голема густина од 400GE се одликува со нула загуба на пакет и мала латентност, подобрувајќи ја компјутерската можност за 27% и IOPS складирање на податоци за над 30%.

– Хуавеј го лансираше прекинувачот CloudEngine 16800 од следната генерација 400GE DC. Базиран на нова платформа водечката во индустријата, новите оптички интерфејси и новата интелигенција, прекинувачот овозможува ефикасна соработка помеѓу различни полиња на „новата инфраструктура“ и ја забрзува дигиталната трансформација на индустријата.

– Покрај иновативните решенија и производи, прекинувачите CloudEngine DC на Хуавеј ја стекнаа довербата кај клиентите ширум светот. Според уделот на пазарот на Гартнер мрежна опрема според пазарниот сегмент во светот, уделот на пазарот на 10Gbps и 25Gbps етернет прекинувачи на Хуавеј е рангиран највисоко во глобалните пратки на пристаништа.

Gartner Peer Insights е онлајн платформа на рејтинг и прегледи на ИТ софтвери и услуги напишани и прочитани од ИТ професионалци и носители на одлуки за технологија. Целта е да им помогнеме на ИТ лидерите да донесат поистакнати и решителни одлуки за купување и на производителите на технологии да ги подобрат своите производи со добивање објективни, непристрасни повратни информации од нивните клиенти. Gartner Peer Insights вклучува повеќе од 350.000 проверени прегледи на повеќе од 340 пазари.

Поврзани вести

Инвеститорите кои се обложуваа на пазарот загубија 91 милијарда долари во јануари

Влатко Зорба

Дали преку ноќ треба да го гасите компјутерот кога работите од дома?

msp-admin

Акциите на Stellantis „полетаа“ на првиот ден од тргувањето

Влатко Зорба