Стандард
КОМПАНИИ

Продавачки „финти“ од 90-тите кои и денес важат

Првиот човек на Brainz TV (канал за генијални умови на Србија и нивните достигнувања), долгогодишниот српски претприемач Живојин Петровиќ, сподели на неговата Фејсбук страна како во деведесеттите години на минатиот век успевал да ја зголеми продажбата.

Наведува дека можеби во најтешкиот период, односно економска ситуација со санкции, блокади, хиперинфлација, ембарго, морал да осмисли разни начини за неговото претпријатие Рrocessor Commerce успеало да се задржи на тронот.

Трговските “финти“ кои ги смислил ги сумира во следниве лекции:

Лекција 1. Продавав техника, ставам попуст 15%, слабо се продава. Тогаш со рака ќе го удрам уредот (мала длабнатинка) и ќе напишам 15% и оди како алва.

Лекција 2. На уредите кои никој не ги купуваше ќе напишам: продадено, резервирано или капарисано и одма сите бараат ист таков. Цената не е важна.

Лекција 3. На уред којшто долго време не се продава, ќе напишам: Внимание не е за продажба и веднаш сите го сакаат тој уред, тогаш се јавувам во магацин, како преку врски…

Целиот материјал на следниот линк!

Поврзани вести

Германија губи 5% од БДП во 2020 година (инфографик)

Влатко Зорба

Кина драматично ги надминa САД во 5G инвестициите

msp-admin

Над 187.000 граѓани потрошиле 10.7 милиони евра со домашните платежни картички

msp-admin