СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Римац инвестира повеќе од 132 милиони евра во новиот кампус

Мате Римац бил единствениот кој доставил обврзувачка понуда до градот Света Недеља за воспоставување права за градење во Керестинец, во областа близу стариот замок Erdödy.

Ова се покажа како идеална локација за неговиот проект за градење на нов кампус.

Тендерот, кој се затвори вчера, предвидува склучување на договор за 69 години, со годишен закуп од 199.000 квадратни метри по цена од 0,10 куни (0,013 евра) за метар квадратен и, меѓу другото, и завршување на инвестицијата во рамките на три години, при што почетокот на инвестиции треба да биде во првите 12 месеци.

Судејќи според Римац, кој веќе подолго време бара ваква локација, тоа нема да претставува проблем, бидејќи недостатокот на простор му претставува проблем веќе подолго време, а тој само што објави дека е привремено решение за сместување на сегашните 400 до 500 вработени, до градење на кампусот, наоѓаат во поранешната зграда на „Певец“ во Јанкомир.

Според податоците од понудата на Римац, се планира отворање на околу 700 нови работни места, претежно високообразован кадар.

Поврзани вести

Microsoft ја купува Nuance за 19,7 милијарди долари

Влатко Зорба

Проширен Глобалниот извршен одбор на Здружението на Светскиот комуникациски форум

msp-admin

Дис: Не го продаваме Бугати на Римац, одговорноста е на Порше

Влатко Зорба