СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Цените на угостителските услуги повисоки во октомври

Цените на угостителските услуги во октомври оваа година, во однос на истиот период лани, се зголемени за 0,5%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Угостителските услуги во октомври, во споредба со септември, останаа непроменети.

Кумулативно, цените на угостителските услуги за периодот јануари – октомври 2020 година, во однос на истиот период од минатата година, се зголемени за 0,4%, додека во однос на декември 2019 година имаат пораст од 0,4%.

Поврзани вести

Ангеловска: Со преземните мерките ќе се потрудиме кривата на невработеност да биде што порамна

msp-admin

Една кутија цигари отсега исклучиво со 20 цигари за да се дестимулира пушењето кај младата популација

msp-admin

На економиите во развој им е потребна поддршка

Влатко Зорба