СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

Корекција на Bitcoin? Еве што треба да знаете

Bitcoin имаше одлична 2020 година, бидејќи цената на BTC се зголеми за 311% во 2020 година.

Во сенка на Bitcoin, Ethereum исто има фантастична година кога цената на ЕТH порасна за уште поимпресивни 475%.

Иако поминаа само пет дена од новата година, втората криптовалута според пазарната капитализација го продолжува овој тренд.

Bitcoin, соборувајќи нови рекорди над 30.000 американски долари, предизвика огромно „рели“, кое сега се протега и на алткоините. Прашањето сега е дали порастот ќе продолжи вертикално, како во последните неколку месеци, или треба да се очекува краткорочна корекција.

Таквото прилагодување ќе ја отвори вратата за пораст на повеќето крипто-валути.

Нема многу индикатори што треба да се следат за продолжување на овој биков пазар, бидејќи само неколку ви даваат доволно силни аргументи за кое било сценарио.

Еден корисен индикатор е движечкиот просек од 21 недела (MA). Служи како поддршка за време на претходниот биков циклус, што укажува на продолжување кон врвот од 20.000 $.

Се додека Bitcoin останува над овој просек, подемот на парот BTC / USD веројатно ќе продолжи. Во моментов, 21-неделниот просек одржува поддршка од 16.000 долари.

Сепак, прилагодувањата се вообичаени во консолидациите што може да ги опфатат следните неколку недели. Во текот на овие недели, 21-неделниот МА ќе оди нагоре. Затоа, комбинирањето на изгледите за 21-недела МА со претходниот рекорд на сите времиња го дава последното дно за прилагодување во регионот од 20.000 американски долари.

Дали BTC достигна врв останува прашање на дебата, бидејќи дигиталната паричка сè уште дава силни сигнали. Оваа акција на зголемување на цената е комбинирана со постојан одлив од берзите, што е силен биков сигнал за пазарот. Овие Bitcoin веројатно ќе траат подолгорочно, со што овој циклус е многу различен од оној во 2017 година.

Користејќи ги инструментите за продолжување на „фибот“, продолжувањето на тековното „рели“ ги става следните нивоа на интерес на нивоата 1.618 и 2.618 на Фибоначи, каде што може да се појават следните поголеми прилагодувања. Овие нивоа во моментов се 50.000 и 76.000 $.

Поврзани вести

Историски ден за Биткоин: Една паричка се тргува за 55.000 долари, пазарната капитализација надмина 1 трилион

Влатко Зорба

Биткоин надмина 30.000 $

Влатко Зорба

Огромен чекор на „Морган Стенли“ во насока на биткоинот

Влатко Зорба