Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Крипто-китовите тајно акумулираат Ethereum

Податоците од платформата за крипто разузнавање „Santiment “ откриваат дека играчите со големи пари тивко акумулираат Ethereum (ETH) бидејќи втората најголема криптовалута се враќа од најниското ниво во последните 30 дена од 1.300 американски долари.

Во новиот твит, „Santiment“ им соопшти на своите 50.500 следбеници дека стапката на снабдување на „ETH“, сопственост на китови кои држат повеќе од 10.000 парички, достигна ниво што не го видел пазарот од 2017 година.

„Бидејќи Ethereum закрепна над 1.685 американски долари денес, за прв пат во последните 10 дена, китовите (сопственици на 10.000 + ЕТH) сега поседуваат 68,6% од вкупната понуда. Ова е највисок процент што го држат китовите од ноември 2017 година“.

Додека мега китовите го „голтаат“ снабдувањето со Ethereum, „Santiment“ забележува дека процентот на адреси со 10.000 ETH или помалку е намален во последните три месеци.

„Во меѓувреме, 10-10.000 адреси имаат најмал процент од (август) 2017 година“.

Платформата открива и дека 10-те најголеми китови Ethereum ја купуваат втората по големина криптовалута.

„10-те најголеми Ethereum aдреси во моментов имаат најголемо комбинирано снабдување со токени ЕТH (16,86 милиони) од јули 2016 година. На 1 март, меѓу овие адреси беа додадени 1,03 милиони токени, што е највисок дневен скок во последните 6 недели!“

Бидејќи китовите собираат ETH со брзо темпо, крипто-аналитичарот и инфлуенсер Ларк Дејвис верува дека втората по големина криптовалута е подготвена да ја запали следната фаза од својот биков циклус.

„Ethereum сè уште се движи добро. Повеќе волумен би било убаво, но сега се затвораме над нивото на отпор. 2.000 УСД до крајот на неделата [сè уште е можно]“.

Поврзани вести

40% раст на новите портфолија на Cardano во 2021 година

Влатко Зорба

Биткоинот тоне: Неодамна ја надмина вредноста од 60.000, а сега е далеку под 40.000 долари

Биткоинот скокна за 13 отсто по легализацијата во Ел Салвадор

Stefanija Kuzmanovska