СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

Шефот на Coinbase ќе добива бонус од милион долари на ден доколку ја извади на берза

Извршниот директор на најголемата берза за криптовалути во светот, Coinbase, ќе добие бонус од 3 милијарди долари доколку успешно ја заврши својата првична јавна понуда (ИПО), објави „Zero Hedge“. Тоа е 1 милион долари на ден за следната деценија.

Причината за ова е што Брајан Армстронг ќе добие голем дел од акциите на самата крипто-берза, чијашто цена порасна пред да се најде на списокот на Nasdaq.

Coinbase минатиот четврток ги достави документите за својата првична јавна понуда до Комисијата за хартии од вредност. Има 43 милиони корисници и нејзината пазарна вредност досега е 100 милиони долари. Неговата добивка минатата година беше 322 милиони долари, во споредба со загубата од 30 милиони долари една година порано.

Досега, Армстронг доби опции за Coinbase во вредност од 3,8% од постојните акции. Тоа е 9,3 милиони опции, кои му даваат право да ги стекне акциите на компанијата по цена од 23,49 американски долари.

Покрај тоа, тој може да добие дополнителни бонуси ако во текот на следните три календарски месеци акциите на берзата се искачат над 200 и над 400 долари.

Поврзани вести

Биткоинот оди до милион долари и станува светска резервна валута?

Влатко Зорба

Кое DeFi средство го купуваат крипто-китовите?

Влатко Зорба

Рекорден прилив на капитал на пазарот на криптовалути

Влатко Зорба