СТАНДАРД life

Алексова

ЕКОНОМИЈА

Алексова: Туристичките агенции во колапс, се придружуваат на протестот на угостителите

Влатко Зорба
Секторот туризам е еден од најпогодените сектори во периодот на пандемијата, за нашите државјани се затворени границите на речиси сите европските држави, а поради рестриктивните...
ЕКОНОМИЈА

Алексова: Неповратна финансиска помош за спас на туризмот и угостителството

Влатко Зорба
Туристичко-угостителскиот сектор се наоѓа го исклучително тешка состојба, а деловните субјекти поради тоа што не се во состојба да ги подмират достасаните обврски се принудени...