СТАНДАРД life

туристички агенции

ЕКОНОМИЈА

„За спас на туристичкиот сектор треба многу повеќе од реализација на ваучерите за туризам преку туристичките агенции“

Влатко Зорба
Интересот за летување или воопшто за какво било патување е сведен на минимум, но со оглед на фактот што во моментов буквално сите граници ни...
ЕКОНОМИЈА

Алексова: Туристичките агенции во колапс, се придружуваат на протестот на угостителите

Влатко Зорба
Секторот туризам е еден од најпогодените сектори во периодот на пандемијата, за нашите државјани се затворени границите на речиси сите европските држави, а поради рестриктивните...
ЕКОНОМИЈА

Туристичките агенции „се радуваат“ и на малиот интерес од граѓаните за патување за новогодишните празници

Во екот на една поинаква предновогодишна еуфорија, туристичкиот сектор и натаму се труди барем минимално да го исполни својот огромен дефицит од Пандемијата, па во...
КОМПАНИИ

Србија од утре останува без туристички агенции

msp-admin
Од утре, Србија веќе нема да има ниту една туристичка агенција со лиценца за организирање патувања, објави Новости. Бидејќи осигурителните компании не сакаат да издаваат...