СТАНДАРД life

АСО

ЕКОНОМИЈА

Граѓани, компании и институции од пријавени штети лани наплатиле четири милијарди денари

Влатко Зорба
Граѓани, компании и институции од пријавени штети лани наплатиле четири милијарди денари (65,1 милиони евра) што е на исто ниво како и во 2019 година....
ЕКОНОМИЈА

Шајноски: Препораката на АСО за неисплатување дивиденда не треба да се толкува како забрана

Влатко Зорба
Намалените приходи на осигурителниот пазар се еден од клучните фактори за носење на препораката од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување. Директорот на АСО,...
ЕКОНОМИЈА

Осигурителните компании кои оствариле добивка лани да не делат дивиденда, бара АСО

Влатко Зорба
Агенцијата за супервизија на осигурување побара осигурителните компании кои оствариле добивка лани да не делат дивиденда. Агенцијата соопшти дека основа на препораката се неповолните резултати...