СТАНДАРД life

банкнота

КОМПАНИИ

Која банкнота најмногу се фалсификува кај нас?

msp-admin
Фалсификувањето на пари не е лесна и едноставна работа, бидејќи централните банки денес имаат софистициран начин на дизајнирање и печатење на банкнотите. Но, сепак постојат...
КОМПАНИИ

Која банкнота е најпопуларна меѓу фалсификаторите?

msp-admin
Од 2002 година, кога беше воведенo еврото, откриени се 19 милиони фалсификувани банкноти на оваа валута со номинална вредност од 1,2 милијарди евра. Само минатата...