СТАНДАРД life

Фалсификување

ЕКОНОМИЈА

Договор на НБРСМ со ЕЦБ за заштита на банкнотите во евра од фалсификување

Влатко Зорба
Народната банка склучи Договор за соработка со Европската централна банка (ЕЦБ) во сферата на заштитата на банкнотите во евра од фалсификување. Договорот е потпишан од...
КОМПАНИИ

Која банкнота најмногу се фалсификува кај нас?

msp-admin
Фалсификувањето на пари не е лесна и едноставна работа, бидејќи централните банки денес имаат софистициран начин на дизајнирање и печатење на банкнотите. Но, сепак постојат...