СТАНДАРД life

НБРСМ

ЕКОНОМИЈА

Македонските граѓани заштедиле 205 милиони евра за време на ковид-кризата

Влатко Зорба
Во услови на најголема економска криза поради пандемијата со Ковид-19, граѓаните на Северна Македонија успеале да заштедат дополнителни 205 милиони евра. Така вкупните депозити до...
ЕКОНОМИЈА

Договор на НБРСМ со ЕЦБ за заштита на банкнотите во евра од фалсификување

Влатко Зорба
Народната банка склучи Договор за соработка со Европската централна банка (ЕЦБ) во сферата на заштитата на банкнотите во евра од фалсификување. Договорот е потпишан од...