СТАНДАРД life

ковид-криза

КОМПАНИИ

Зошто 5G може да им помогне на производителите да излезат од Ковид-кризата

Влатко Зорба
Додека Европа и Северна Америка заостануваат зад Кина во поглед на 5G претплатите, професионалците во телекомуникациите веруваат дека технологијата ќе биде широко достапна ширум светот...
ЕКОНОМИЈА

Македонските граѓани заштедиле 205 милиони евра за време на ковид-кризата

Влатко Зорба
Во услови на најголема економска криза поради пандемијата со Ковид-19, граѓаните на Северна Македонија успеале да заштедат дополнителни 205 милиони евра. Така вкупните депозити до...