Таг : штедење

ЕКОНОМИЈА

Три работи кои можете да ги направите со вашите пари, сега додека владее коронавирусот

Stefanija Kuzmanovska
Иако не можете да влијаете на многу нешта поради коронавирусот, постои нешто што можете да го контролирате – вашиот паричник, пишува „Телеграф“. Иако не можете...
Компании и пазар

Штедење во изолација – трошоци кои сега исчезнуваат

Влатко Зорба
Ова напнато и стресно време е тешко за сите нас, иако има некои социолошки толкувања кои велат дека короната донесе неколку “позитивни“ промени, како што...
Компании и пазар

Следете ги овие правила и ќе заштедите повеќе пари

Влатко Зорба
Постојат многу сложени и ефективни методи за тоа како да инвестирате и да заработите повеќе, но генерално е неопходно да имате дополнително знаење и талент....
Компании и пазар

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Влатко Зорба
Во денешни услови евидентно е дека луѓето живеат подолго и поздраво, така што, со оглед дека се продолжува животниот век, ќе им требаат повеќе ресурси...