СТАНДАРД life

Германци

КОМПАНИИ

Германците ја потценуваат можноста за губење на работни места поради автоматизацијата

Влатко Зорба
Германските високообразовани работници многу помалку стравуваат дека би можеле да останат без работа поради автоматизацијата отколку нивните колеги во другите земји, а најмногу стравуваат од...
КОМПАНИИ

Германците изгубија околу 250 милијарди евра поради пандемијата

Влатко Зорба
Пандемијата на коронавирус веројатно ќе ги чини Германците добри 50 милијарди евра, и тоа само во првиот квартал од 2021 година. Вкупната штета е многу...