Стандард

топ-вест

ЕКОНОМИЈА

Заев: Состојбата во лозарството е тешка, ќе бараме фер решение

Берта Китинска
Состојбата во лозарството е тешка, но ќе бараме фер решение, низ дијалог, кое ќе им одговара на сите, и на производителите и на винарските визби...
ЕКОНОМИЈА

ВИДЕО: Интензивно се работи на инфраструктурата, се обезбедуваат услови за нови инвестиции во зоните

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со заменичката на претседателот на Владата, задолжена за економски прашања и за координација со економските...
ЕКОНОМИЈА

ММФ предвидува 4 проценти пад на македонската економија

Берта Китинска
Меѓународниот монетарен фонд во најновиот извештај за земјава предвидува 4 проценти пад на македонската економија. Според ММФ, клучна за оваа состојба е пандемијата на коронавирусот,...
ЕКОНОМИЈА

УЈП ги ослободува компаниите од плаќање аконтации за данок на личен доход и добивка

Берта Китинска
Државата ги ослободува компаниите од плаќање на износот на аконтациите на данокот на личен доход, како и аконтациите на данокот на добивка за март, април...