СТАНДАРД life

ЦЕФТА

ЕКОНОМИЈА

Бектеши на средба со амбасадорите и директорот на ЦЕФТА

Слободното движење на стоките, слободна трговија со услугите, отстранување на пречките во трговијата со стоките и услугите, дополнителниот протокол 7 за решавање на споровите, како...
ЕКОНОМИЈА

Бектеши: Приоритетна цел во претседавањето со ЦЕФТА ќе биде отстранувањето на пречките во трговијата

Влатко Зорба
Министерот за економија Крешник Бектеши и амбасадорот на Европската Унија во Северна Македонија, Дејвид Гир денеска ги презентираа приоритетите на Северна Македонија со претседавањето на...
ЕКОНОМИЈА

Домашните овластени економски оператори ќе бидат меѓународно признати во ЦЕФТА

Влатко Зорба
Царинската управа на Република Северна Македонија ја заврши постапката за меѓународна валидација на Програмата за Овластен економски оператор (ОЕО), со што македонските ОЕО, покрај погодностите...