СТАНДАРД life

Еуромакс

ЕКОНОМИЈА

Еуромакс го поддржува Граѓанскиот инспекциски совет како контролен механизам во заштитата на животната средина

Влатко Зорба
Еуромакс Ресоурцес го поддржува формирањето на Граѓанскиот инспекциски совет како значаен контролен механизам за јакнење на улогата на надлежните државни институции за заштита на животната...
ЕКОНОМИЈА

Еуромакс ќе ја обжали повторената одлука на Државната комисија и непочитувањето на пресудата на Управниот суд

Влатко Зорба
Еуромакс објавува дека Државната комисија на Северна Македонија ја занемари конечната одлука на Вишиот управен суд на Република Северна Македонија, што е во корист на...
КОМПАНИИ

Еуромакс: Ќе ги исцрпиме сите домашни и меѓународни правни лекови за Иловица

msp-admin
Компанијата Еуромакс рисусрсис оцени дека одлуката на Владата еднострано да го раскине договорот за концесија за рударската област Иловица 6 е политичка, информира дека назначиле...