СТАНДАРД life

Иловица

ЕКОНОМИЈА

Еуромакс ќе ја обжали повторената одлука на Државната комисија и непочитувањето на пресудата на Управниот суд

Влатко Зорба
Еуромакс објавува дека Државната комисија на Северна Македонија ја занемари конечната одлука на Вишиот управен суд на Република Северна Македонија, што е во корист на...
КОМПАНИИ

Aдвокатите се сигурни во победничката позиција на „Еуромакс Рисорсис“ за Иловица

msp-admin
„Еуромакс Рисорсис“ се длабоко разочарани од одлуката на Владата еднострано да го раскине договорот за концесија за рударската област Иловица 6, бидејќи компанијата е цврсто...
КОМПАНИИ

Еуромакс: Ќе ги исцрпиме сите домашни и меѓународни правни лекови за Иловица

msp-admin
Компанијата Еуромакс рисусрсис оцени дека одлуката на Владата еднострано да го раскине договорот за концесија за рударската област Иловица 6 е политичка, информира дека назначиле...
ЕКОНОМИЈА

Бектеши: Потпишана предлог одлуката за раскинување на договорот за рудникот „Иловица“

msp-admin
Веќе е потпишана предлог-одлуката за едностран раскин на договорот со  Еуромакс рисурсис за рудникот „Иловица“ и за неа ќе следи владина процедура, информира денеска министерот...