СТАНДАРД life

фриленсер

БИЗЛАЈФ

6 совети на фриленсер како да кажете „не“ на клиенти и да не ги изгубите

Влатко Зорба
Сигурно ви се случило, доколку работите како фриленсер, да се обидете да прифатите што повеќе работи, а на крајот на неделата да сфатите дека немате...
КОМПАНИИ

Како земјите во светот ги третираат фриленсерите?

msp-admin
Во некои земји, регулативата со којашто се препознава работењето на фриленсерите, е во сила речиси една деценија. На пример на Малта, вработените се изедначуваат со...