Стандард

Изнуда

ТЕХНОЛОГИЈА

Откуп и изнуда: „Рансомверот“ може да стане уште подеструктивен

Влатко Зорба
Кибер нападите со криптирање и изнудување се една од најголемите закани за бизнисот денес. Организација, што станува жртва на напад со „рансомвер“ (користејќи малициозен софтвер...