Таг : откуп

МАКЕДОНИЈА

Стомнарски: Тутунопроизводителите да не подлегнуваат на манипулациите дека тутунот нема да биде откупен (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Ги охрабрувам тутунопроизводителите кои имаат тутун за предавање, да не ги фаќа паника и да не подлегнуваат на манипулациите дека тутунот нема да биде откупен....
МАКЕДОНИЈА

Можност за лицата со навршени 65 години без 15 години стаж да го откупат стажот за да одат во пензија

Stefanija Kuzmanovska
Лицата кои навршиле 65 години, а немаат 15 години стаж поради тоа што не им биле платени дел од придонесите, ќе може да ги откупат...
ЕКОНОМИЈА

Откупени 80 отсто од реколтата тутун со досега највисока просечна цена од 222,5 денари

Влатко Зорба
Откупот на тутунот тече според динамиката и непречено. Досега се преземени 80 отсто од количествата по досега највисока просечна цена од 222,5 денари, рече министерот...