СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

100.000.000 денари за „Тутунски комбинат” за откуп на вишокот тутун

На денешната седница е донесена одлука за исплата на 100.000.000 денари од Програмата за справување со КОВИД-19 од Буџетот на Република Северна Македонија на „Тутунски комбинат” А.Д. Прилеп за да се реализира заклучокот на Владата од седницата на 18 март.

Се работи за привремена поддршка за откуп на вишокот тутун од реколтата од 2020 година, со обврска Тутунскиот комбинат овие средства да ги врати во Буџетот до 10 декември 2021 година.

Поврзани вести

Макрадули: Граѓаните од 1 март ќе можат своите сметки да ги плаќаат во „Пошта“

Берта Китинска

Ангеловска: Ковид-19 нуди можност за побрза транзиција од било кога кон безготовинско општество

Анѓушев од Солун: Остануваме посветени на евро-атлантските интеграции во насока на стабилност и побрз економски раст на земјата

Влатко Зорба