Стандард

тутунари

ЕКОНОМИЈА

Тутунарите и натаму се незадоволни од откупот на тутнот, иако тој се одвива непречено

Влатко Зорба
Тутунарите и натаму се незадоволни од откупот на тутнот, иако тој се одвива непречено. Најавени се нови преговори за следната недела од страна на Сојузот...
ЕКОНОМИЈА

Тутунарите со нов протест покажаа дека остануваат на своите ставови и барања

Ангела Веселиновска
Магистралниот пат Прилеп-Градско денес беше блокиран 2 часа од страна на тутунарите од Пелагонискиот регион. Тие се отсечни и остануваат на барањата за реален откуп,...