СТАНДАРД life

Колумна

АНАЛИЗИЕКОНОМИЈА

Бесими: Фискален стимул за заздравување, забрзан економски раст и фискална консолидација

Министерот за финансии Фатмир Бесими, во својата нова колумна  пишува дека пресметките на Министерството за финансии, покажуваат дека со преземените мерки во текот на пандемијата,...
ЕКОНОМИЈА

Бесими: Со почетокот на имунизацијата кај нас, економската активност ќе расте

Влатко Зорба
Минатата година несомнено го донесе најголемиот предизвик со кој се соочил светот во последното столетие. Здравствената криза за два месеци се прошири низ сите светски...