Таг : Меморандум

Политика

Совет на амбасадори: Меморандумот на Бугарија е неприфатлив и штетен за добрососедските односи

Влатко Зорба
Советот на амбасадори на Република Северна Македонија го смета за целосно неприфатлив и штетен за добрососедските односи текстот на објаснувачкиот меморандум на Бугарија упатен до...
Политика

Милошоски со писмо до МНР – бара информација за бугарскиот Меморандум

Влатко Зорба
Претседателот на собраниската Комисија за надворешни работи и пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски денеска испрати барање до МНР за официјална информација во врска...
Политика

ЗНМ и ДЗР потпишаа Меморандум за соработка

Влатко Зорба
Меморандум за соработка кој предвидува заедничка изработка на анализи, истражувања и прирачници, како и олеснет пристап до стручни материјали и литература, денеска потпишаа Здужението на...
МАКЕДОНИЈА

АНБ и УКИМ ќе потпишат Меморандум за соработка

Stefanija Kuzmanovska
Агенцијата за национална безбедност и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, денеска ќе потпишат Меморандум за соработка, кој според УКИМ претставува унапредување на меѓусебна...