СТАНДАРД life

СКСЗМ

ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ го вклучи Косово во извештајот на Светскиот Економски Форум

Влатко Зорба
Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија (СКСЗМ) во соработка со Бизнис Комората на Косово (БКК) постигнаа заеднички успех, со тоа што ја вклучија Република Косово во...
ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ: За да се избегне економска криза, бизнисот да се стави на приоритетната листа за имунизација

Влатко Зорба
Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, како институција која ги штити деловните интереси на бизнисите во земјата, продолжува со своите напори на давање предлози и насоките...
ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ: Средствата за помош на економијата се на незавидно ниво

Влатко Зорба
Средствата за помош на економијата се на незавидно ниво. Многу бизниси веќе отпуштиле работници, а дел се на прагот на одржливост, апелира денеска Стопанската комора...
ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ: Ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет мерки

Влатко Зорба
Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот...
КОМПАНИИ

СКСЗМ ги избра 100-те најуспешни компании, првата награда отиде кај „Даути Комерц“

msp-admin
Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ) го одржа 10-тото издание на Топ 100, на коешто беа прогласени најдобрите и најуспешните 100 компании во земјава. СКСЗМ...
ЕКОНОМИЈА

Бектеши и претседателот на СКСЗМ потпишаа Меморандум за соработка

Директно лице ќе биде назначено, се со цел да има континуирана комуникација со Министерството за економија, односно Стопанската комора на северозападна Македонија сака да има...
КОМПАНИИ

СКСЗМ: Пост Ковид поддршка за 15 микро и мали компании

msp-admin
Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија ќе поддржи 15 микро и мали компании во рамки на пост Ковид 10 трансформативната програма, финансиски поддржана и од Проектот...
ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ: Уредбата за носење заштита на лицето е неприфатлива за деловната заедница

Берта Китинска
Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ) ја поздравува работата на Владата и на сите други институции ангажирани во борбата против пандемијата со КОВИД-19, но смета...