СТАНДАРД life

Министерство за економија

ЕКОНОМИЈА

До Министерството за економија пристигнале 238 апликации за грантови за ресторани за свадби

Влатко Зорба
Владата го разгледа и го усвои Извештајот за реализација на Програма за поддршка на угостителскиот сектор во Република Северна Македонија во рамките на економските пакети...
ЕКОНОМИЈА

Бектеши: Дополниелните мерки се со цел да ја зголемиме конкурентноста на нашите компании

Влатко Зорба
Министерот за економија, Крешник Бектеши за емисијата „Вин-вин“ негираше дека во првите 4 сета на економски мерки помогoнале само за да опстане економијата. „Ако се...
ЕКОНОМИЈА

Ќе се повлече и ќе се доработува Законот за минерални суровини

Влатко Зорба
Министерството за економија донесе одлука да и предложи на Владата да го повлече Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за минерални суровини поднесен до...
ЕКОНОМИЈА

Бектеши и претседателот на СКСЗМ потпишаа Меморандум за соработка

Директно лице ќе биде назначено, се со цел да има континуирана комуникација со Министерството за економија, односно Стопанската комора на северозападна Македонија сака да има...
ЕКОНОМИЈА

Буџетот на Министерството за економија за 2020 година ќе изнесува 591 милион денари

Влатко Зорба
Со буџетот на Министерството за економија за 2020 година што е предвидено да изнесува 591 милион денари, за гасификација се предвидени 120 милиони денари. Под...
КОМПАНИИ

Пивара Скопје освои највисоки награди од Министерството за економија за проектите за едукација на младите и за етичко управување

msp-admin
Пивара Скопје освои значајни награди за најдобри општествено одговорни практики што ги доделуваат Министерството за економија и Националното координативно тело за општествена одговорност. Во категоријата...