СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Бектеши: Дополниелните мерки се со цел да ја зголемиме конкурентноста на нашите компании

Министерот за економија, Крешник Бектеши за емисијата „Вин-вин“ негираше дека во првите 4 сета на економски мерки помогoнале само за да опстане економијата.

„Ако се навратиме назад, може лесно да се види дека ние донесовме дополнителни мерки, се со цел да ја зголемиме конкурентноста на нашите компании. Сме се консултирале со експерти, но и внатре разговаравме во однос на реализација на првите сета мерки и ако забележите ќе видите дека во првите три месеци дадовме помош за 120.000 вработени во декември“, вели Бектеши, додавјаќи дека штом одредени држави почнале со имунизација на нивното население и отворање на нивните економии, тоа е важно и за нашата економија.

„Тоа е одлична вест, имајќи предвид дека економската размена во главно ја правиме со европските земји“, истакна Бектеши.

Поврзани вести

Економски советници ќе привлекуваат странски инвестиции во земјава

Берта Китинска

Се намалуваат цените на горивата

Манчевски: Кризата ако се продлабочи не само од администрацијата, туку и од многу други места ќе има намалување

Берта Китинска