Стандард

Беџети

ПРЕТПРИЕМАЧ

Беџети: Бизнисите „вриштат“ и ја критикуваат државата кога не им оди, но кога им е добро не покажуваат спремност да и помогнат

Влатко Зорба
За академикот Абдулменаф Беџети нема едноставни, ниту пак лесни одговори во однос на очекуваните ефекти од петиот пакет економски мерки. Анализирајќи ја севкупната состојба од...
ЕКОНОМИЈА

Буџетот на Министерството за економија за 2020 година ќе изнесува 591 милион денари

Влатко Зорба
Со буџетот на Министерството за економија за 2020 година што е предвидено да изнесува 591 милион денари, за гасификација се предвидени 120 милиони денари. Под...