СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

До Министерството за економија пристигнале 238 апликации за грантови за ресторани за свадби

Владата го разгледа и го усвои Извештајот за реализација на Програма за поддршка на угостителскиот сектор во Република Северна Македонија во рамките на економските пакети за поддршка за справување со последиците од КОВИД кризата која се реализираше во периодот ноември и декември 2020 година со буџет од 60.000.000,00 денари.

Според информацијата заклучно со 04.12.2020 година, до Министерството за економија преку платформата www.domasiedoma.gov.mk пристигнале вкупно 238 апликации за грантови за ресторани за свадби, од кои 133 ги исполнија условите од јавниот повик и беа искористени средства во износ од 55.740.000,00 денари.

Со оваа програма беа опфатени и игротеките со вкупен буџет од 153.000.000,00 денари. На јавниот повик за поддршка на игротеките пристигнаа вкупно 119 од кои 81 ги исполнија условите и беа искористени средства во износ од 13.710.000,00 денари.

Поврзани вести

Биткоинот забележа најдобар почеток на годината од 2012-та

Акциите на Комерцијална најтргувани на Македонска берза во 2020 година

Влатко Зорба

Оптимизам кај Владата и експертите за реализација на капиталните инвестиции во пост-ковид периодот