СТАНДАРД life

Мини Шенген

КОМПАНИИ

Слободно движење на работниците во „мини Шенген“ до крајот на годината

Влатко Зорба
Според Стопанската комора на Србија (СКС), договорот меѓу државните органи на Србија, Северна Македонија и Албанија, заснован на тоа кога ќе биде возможен непречен законски...
ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

Стопанска Комора на Србија: Новата пруга од Белград до С.Македонија ќе донесе нови инвестиции и поголема конкуренција во целиот регион

Влатко Зорба
Уште во првиот квартал од 2021 година меѓу Србија и Северна Македонија е реализирана стокова размена во износ од 229,6 милиони евра, што претставува раст...