СТАНДАРД life

неработен

ЕКОНОМИЈА

Продолжува дебатата недела да биде неработна, Бектеши смета дека овој ден треба да биде работен за туристичко-угостителскиот сектор

Берта Китинска
Секторот туризам и угостителство треба да работи и во неделите, бидејќи сакаме да привлечеме поголем број на туристи во земјава, додека во делот на големопродажбата...
ЕКОНОМИЈА

Предлогот недела-неработен ден, позитивно оценет од ЕСС

Берта Китинска
Економско-социјалниот совет  предлогот недела да биде неработен ден го оцени позитивно. Од страна на работодавачите, било побарано да има исклучоци од оваа одлука особено за...
ЕКОНОМИЈА

Недела ќе биде неработен ден, за кого ќе важи овој закон?

Берта Китинска
Недела да биде  неработен ден, оваа инцијатива по прелдог на ССМ беше приватена од страна на владата. Владата ја прифати иницијативата денот недела да биде...