СТАНДАРД life

одлив

ЕКОНОМИЈА

Забележан нето-одливи со директните инвестиции во вториот квартал

Берта Китинска
Во текот на вториот квартал од 2020 година, вкупните директни инвестиции во земјата бележат нето-одливи од 9,3 милиони евра, како резултат на намалениот меѓукомпаниски долг...
КОМПАНИИ

Попривлечни работни места за да се спречи одливот на квалификуван кадар

msp-admin
Работните места да се направат попривлечни и да се подигне свеста за можните ризици од одењето во странство се дел од начините како да се...