16.8 C
Скопје
25 септември, 2023
СТАНДАРД life

Квартал

ЕКОНОМИЈА

Забележан нето-одливи со директните инвестиции во вториот квартал

Берта Китинска
Во текот на вториот квартал од 2020 година, вкупните директни инвестиции во земјата бележат нето-одливи од 9,3 милиони евра, како резултат на намалениот меѓукомпаниски долг...
КОМПАНИИ

Кои акции доминираа на берзата во вториот квартал?

msp-admin
Топ три најтргувани акции на официјалниот пазар во вториот квартал остануваат акциите на Комерцијална банка, Алкалоид и Макпетрол, стои во Кварталниот извештај на Комисијата за...
КОМПАНИИ

Кварталните приходи на Twitter за прв пат надминаа милијарда долари

msp-admin
Кварталните приходи на Twitter за прв пат надминаа 1 милијарда американски долари. Компанијата пријави 1,01 милијарди американски долари за периодот октомври-декември 2019 година, што претставува...