СТАНДАРД life

ОпенЛукс

КОМПАНИИ

OpenLux: Луксембург е даночен рај за ултрабогатите, но и за криминалците

Влатко Зорба
Даночната политика на Луксембург повторно предизвика забуна. Истрагата на OpenLux провери 140.000 активни компании, фондови и фондации регистрирани во Луксембург и откри бројни контроверзни врски....