СТАНДАРД life

Луксембург

КОМПАНИИ

Офшор-компании управуваат со 6 трилиони евра од Луксембург

Влатко Зорба
Можеби е тешко да се поверува, но мала европска земја привлече повеќе богатство од јапонскиот БДП. Постојат регистрирани оф-шор компании во Луксембург кои управуваат со...
КОМПАНИИ

OpenLux: Луксембург е даночен рај за ултрабогатите, но и за криминалците

Влатко Зорба
Даночната политика на Луксембург повторно предизвика забуна. Истрагата на OpenLux провери 140.000 активни компании, фондови и фондации регистрирани во Луксембург и откри бројни контроверзни врски....