Таг : организам

Здравје и Храна МАГАЗИН

Колку време ѝ е потребно на храната да „помине“ низ желудникот?

Елена Даскалова
Разновидната исхрана е многу важна, но она што е важно да го знаете е дека не секоја намирница еднакво се процесира во вашиот дигестивен систем....
Здравје и Храна МАГАЗИН

Кои физички симптоми ги предизвикуваат стресот и емоциите?

user2
Емоциите, какви и да се, предизвикуваат и физичка реакција на организмот, која личноста може и да не ја забележи дека се случила. Секојдневно ни се...