СТАНДАРД life

Пекинг

БИЗЛАЈФ

Пекинг го надмина Њујорк на листата градови со најмногу милијардери

Влатко Зорба
За прв пат по седум години, Њујорк ја загуби титулата светски главен град на милијардери. Кинеските метрополи имаат најмногу милијардери. Во 2020 година, Пекинг го...
КОМПАНИИ

Huawei се жали на одлуката на судот по исклучувањето од 5G мрежата на Шведска

Влатко Зорба
Кинеската компанија Huawei покрена правна постапка против одлуката на шведскиот суд која е во полза на регулаторот на домашната мрежа ПТС. Во пресудата на судот...