СТАНДАРД life

Сензор

ТЕХНОЛОГИЈА

iPhone 12 ќе биде првиот смартфон на компанијата со вграден сензор за отпечатоци на екранот

msp-admin
Аpple не брза да го претстави својот прв паметен телефон со поддршка за 5G технологија. Компанијата ќе почека до следната година пред да лансира iPhone...
ТЕХНОЛОГИЈА

Најмалиот фотографски сензор е дело на OmniVision

msp-admin
OmniVision сега може да се пофали со Гинисов рекорд за најмалиот комерцијално достапен фотографски сензор. Компонентата (OV6948) со размери 0,575 x 0,575 mm, има резолуција...