СТАНДАРД life

ајФон 12

БИЗЛАЈФ

iPhone 12 може да ја прекине работата на некои пејсмејкери

Влатко Зорба
Истражувачите од Henry Ford Heart and Vascular институтот во САД објавија свое истражување во медицинското списание Heart Rhytm за влијанието на новата генерација на iPhone...
ТЕХНОЛОГИЈА

Успехот на iPhone 12 може да зависи од развојот на 5G мрежите

msp-admin
Основната серија на паметни телефони на Apple се очекува да вклучува 5G конекција следната година, но може да не го донесе посакуваниот ефект. Според аналитичарот...
ТЕХНОЛОГИЈА

iPhone 12 нема да биде многу поскап од сегашните модели

msp-admin
Apple се очекува да лансира четири паметни телефони со 5G конекција следната година, а додавањето на оваа иновација ќе ги направи уредите поскапи. Според аналитичарот...
ТЕХНОЛОГИЈА

iPhone 12 ќе биде првиот смартфон на компанијата со вграден сензор за отпечатоци на екранот

msp-admin
Аpple не брза да го претстави својот прв паметен телефон со поддршка за 5G технологија. Компанијата ќе почека до следната година пред да лансира iPhone...