СТАНДАРД life

Шолц

КОМПАНИИ

Корона-кризата го зголеми германскиот долг на рекордно ниво

Влатко Зорба
Поради пандемијата на коронавирус, Германија ќе преземе нови, поголеми долгови, од кога и да било порано. Вкупно, настанаа нови долгови во вкупна вредност од 130,5...
КОМПАНИИ

Повеќе од 130 земји се согласија за глобална даночна реформа

msp-admin
Повеќе од 130 земји низ светот се согласија на планот за воведување на глобални правила за оданочување на компаниите, за кои следната недела ќе разговараат...